logo furesø dyreklinik
 
 
         
 
 
         
   

Vi tilbyder

På Furesø Dyreklinik behandler vi hunde, katte, kaniner, gnavere og af og til fugle og andre mindre husdyr.
Vi tilbyder følgende ydelser:

Konsultation
Sundhedsundersøgelse og vaccination
Operation og tandrensninger
Sygebesøg
Aflivninger
Fodersalg samt salg af plejeprodukter og udvalgt legetøj


Konsultation

Vi tilbyder konsultation, når dit kæledyr er sygt eller kommet til skade.
På klinikken har vi mulighed for at tage røntgenbilleder og analysere blodprøver, og vi samarbejder med et laboratorium, der analyserer mere komplicerede blodprøver samt urinprøver, afføringsprøver og hudbiopsier. Normalt har vi svar på disse prøver den følgende dag.

Vi rådgiver også gerne dyreejere i dyrenes trivsel i hjemmet, herunder f.eks. fodring, motion, aktivering, tand-og pelspleje.


Sundhedsundersøgelse og vaccination

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse af din hund eller kat. Mange sygdomme er lettere at behandle, hvis de opdages tidligt (det kan eksempelvis være sukkersyge, hjertelidelser eller tandproblemer).  Når dyrene bliver "senior-dyr" kan det endvidere være en god idé, at tage en blodprøve for at tjekke organernes status og opdage alderdomsrelaterede lidelser tidligt i sygdomsforløbet.

Hunde og katte skal vaccineres for at beskytte dem mod smitsomme sygdomme, som man ikke har nogen effektiv behandling imod.


Katte

Killinger basisvaccineres to gange ved  12 og 16 uger. Herefter bør katten revaccineres hvert år, hvis katten kommer ud eller ejeren har omgang med andre katte. Indekatte bør vaccineres hvert 2. år.

Vi har mulighed for at vaccinere imod:

 

Kattesyge: Virusinfektion som giver alvorlig diarré og høj feber. Specielt killinger og ungkatte er udsatte.

 

Katteinfluenza: Alvorlig luftvejsinfektion, der hyppigst forårsages af herpes -  eller calicivirus.

 

Chlamydia: Mikroorganisme, som giver alvorlig øjenbetændelse og evt. infektion i øvre luftveje.

 

 

Rabies: Hvis katten skal til udlandet, skal den være rabiesvaccineret. Spørg på klinikken om reglerne for de enkelte lande.

Hunde

Hvalpe basisvaccineres to til tre gange fra 7 ugers alderen. Vi har nu fået mulighed for at splitte vaccinerne op, så vi kan målrette vaccinationsprogrammet mod den enkelte hund.

Vi vaccinerer imod:

 

Hundesyge: Alvorlig virusinfektion som især rammer unghunde. Kan give lungebetændelse, feber, diarre og hjernebetændelse.

 

Parvovirus: Kan give voldsom blodig diarré og opkast. Især hvalpe er udsat.

 

Leverbetændelse: Virusinfektion, der kan medføre alvorlig leverbetændelse.

 

Ovenstående tre komponenter findes i basisvaccinen, som alle hunde bør have hvert tredje år.

 

Kennelhoste: Skyldes flere virus og bakterier. Giver kraftig hoste og evt. lungebetændelse. Vacinen anbefales til hunde som er i tæt kontakt med andre hunde, dvs. hunde som går til træning, passes på hundepension eller bare er meget sammen med andre hunde. Gives som en overfladevaccine, som dryppes i det ene næsebor eller i kombination med en Leptospirose-vaccine. Skal gives hvert år.

 

Leptospirose: Mikroorganisme som kan findes i rotteurin. Kan optages gennem hud og slimhinder, så hunden behøver ikke at have spist en rotte for at få lidelsen. Kan medføre alvorlige nyreskader og nyresvigt. Skal gives hvert år.

 

 

Rabies: Hvis hunden skal til udlandet skal den rabiesvaccineres. Spørg på klinikken om reglerne for de enkelte lande.


Operation og tandrensninger

Vi har mulighed for at udføre de mest almindelige operationer på klinikken. Vi råder over ultralyd til tandrensning hos hund og kat.

Da vi er en mindre klinik, kan vi ikke tilbyde mere komplicerede operationer og tandkirurgi, men vi samarbejder med kolleger, som inden for hver deres område er specialister. På denne måde sikrer vi vores kunder og deres dyr den bedste behandling, selvom vi ikke selv straks kan løse problemet.


Sygebesøg

Efter nærmere aftale tilbyder vi sygebesøg i dyrenes hjem. Dette kan være en god løsning, hvis dyret bliver voldsomt stresset hos dyrlægen eller hvis dyret er meget afkræftet.

Et sygebesøg kræver tid til planlægning hjemmefra og til transport, og derfor er prisen noget højere end for en konsultation på klinikken.


Aflivninger

Hvis dit kæledyr bliver uhelbredelig sygt eller på grund af alderdom ikke har det godt længere, vil den bedste løsning være aflivning. Det er tit meget svært at sige farvel til et elsket kæledyr og derfor sætter altid ekstra tid af til dette.
Vi bruger den mest humane form for aflivning, hvor dyret bedøves helt inden den sidste sprøjte gives.

Fordi alt forgår så stille og roligt, er det muligt at tage familiens børn med, hvis det ønskes. Vi kan også efter nærmere aftale aflive dyret i hjemmet.

Efter aflivningen tilbydes kremering med eller uden urne. Vi benytter et godkendt kæledyrs-krematorium, som også afhenter dyrene på klinikken på en diskret og værdig måde. Det er også muligt at tage dyret med hjem, hvis man ikke ønsker kremering.


Fodersalg samt salg af plejeprodukter og udvalgt legetøj

På klinikken sælger vi kvalitetsfoder fra tre forskellige producenter.

Vi sælger foder til raske dyr i alle aldre, men også til dyr med specifikke sygdomsproblemer, fx. allergi, overvægt, tandproblemer, gigt og nyrelidelser.

 
Åbningstider
  Mandag: 08:00 - 17:00
  Tirsdag: 08:00 - 18:00
  Onsdag: 08:00 - 16:00
  Torsdag: 08:00 - 18:00
  Fredag: 08:00 - 17:00
  Lørdag: 09:00 - 14:00

Telefon
  Konsultation efter aftale.

Email
  mail@furesodyreklinik.dk

dyreklinikken

   
         
 
  FURESØ DYREKLINIK           KIRKE VÆRLØSEVEJ 18 B           3500 VÆRLØSE           TLF.: 4448 0010         E-MAIL: MAIL@FURESODYREKLINIK.DK
 
 
     
 
Furesø Dyreklinik Furesø Dyreklinik